Oradea, oraşul verde!

     Pentru mulți Oradea este un oraş simplu, aceleaşi clădiri, aceeaşi oameni, aceleaşi locuri, dar de fapt, Oradea este unul dintre cele mai frumoase, curate, verzi, vii, şi vizitate oraşe din România.
Photo by: Adam Freundlich

     Un oraş locuit de maghiari, români, evrei, germani, italieni şi mulți alții. În ultimul timp  tot mai mulți tineri vin  în Oradea să îşi continue studiile, deoarece traiul este unul foarte avantajos.

     De asemenea, Oradea este un oraş cu foarte mulți oameni creştini de diferite religii cum ar fi: ortodocşi, baptişti, greco-catolici, reformați, romano-catolici, etc.

     În 2017, prin proiectul creat de Storia, pentru a afla care este cel mai sigur oraş din România, bazându-se pe răspunsurile a 93 532 dintre utilizatorii platformei OLX, Oradea s-a clasat pe primul loc, iar ca şi cel mai sigur cartier din Oradea a fost Calea Aradului.
     Ce face ca acest oraş să fie atât de atractiv?

     Clădirile istorice, numeroase, în diferite stiluri; monumentele istorice, parcurile verzi, centrul istoric, cetatea, palatele, astea sunt doar o parte din motivele pentru care Oradea este un oraş atât de atractiv.

     Aici, oamenii sunt mult mai prietenoşi decât în alte locuri, ştiu să ofere o mână de ajutor altora,  mulți şi-au arătat dragostea față de persoanele dragi.

     Cetatea Oradea este una dintre locațiile reprezentative ale oraşului, un loc minunat, istoric, linişit,  ascuns de zgomot, plin de viață, cu o privelişte frumoasă, zilnic fiind vizitat de foarte mulți turişti.


     Cele mai reprezentative clădiri în stil seccession, ale oraşului, sunt:
• Palatul Vulturul Negru
• Palatul Ulmann
• Palatul Moskovits
• Casa Darvas La Roche
• Hotel Astoria

     Palatul Vulturul Negru este cel mai emblematic monument al seccesionului Orădean cu fațadele concepute în stil Iechnerian.

     Palatul Moskovits este una dintre cele mai importante monumente de arhitectură din centrul oraşului, reprezentant al variantei austriece a seccesionului.

Promovez Oradea.
Un oraş plin de viață.Fotografiile aparțin lui: Oradea în imagini.

Comentarii

Postări populare